Свет

Затворена Белата куќа, истрели во комплексот Капитол

Затворена Белата куќа, истрели во комплексот Капитол

Американски медиуми јавија дека денеска одекнале истрели во центарот за посетители на американскиот Капитол.

Полицијата ги блокираше приодите поради „потенцијална закана за безбедноста“.

Белата куќа е исто така затворена за посетители по информациите за истрели во комплексот Капитол.