Крими хроника

Затвореник во Струга пронајден мртов

Затвореник во Струга пронајден мртов

Безживотно тело на затвореник вчера е пронајдено во казнено поправната установа во Струга.

Затвореникот бил на возраст од 35 години и бил осуден за кривично дело загрозување на сигурноста.

Телото на починатиот по наредба на јавниот обвинител е предадено на обдукција, а започната е истрага за да се откријат причините за смртта.