Македонија

Заврши истрагата за убиството на матурантот Ангел Петковски

Заврши истрагата за убиството на матурантот Ангел Петковски

Истрагата за убиството на матурантот Ангел Петковки од скопската населба Ѓорче Петров заврши.

Денеска адвокатот на Насер Ештрефи (19) од селото Грчец кој е осомничен за убиството треба да го подигне извештајот за завршената истрага.

Во рок од половина месец имат право да ги да соберат доказите во корист на одбраната и да предлага истражни дејствија.

Потоа обвинителот ќе покрене обвинителен акт со конечната квалификација за кривичното дело.