вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 60

Завршува рокот за пријави за обештетување на граѓаните зафатени од поплавите

IMG_0169-001

Последни вести

Утре истекува крајниот рок за поднесување на барања за обештетување на граѓаните од поплавите кои се однесуваат на домови и обработлива површина посочија на денешниот координативен состанок. За време на поплавите во прилепскиот регион била опфатена 1.000 хектари од земјоделско земјиште.

Се подобрува и ситуацијата со водата за пиење во критичните населени места, но останува потребата таа да се преврива. Локалната самоуправа и ЈКП „Водовод и канализација“ и понатаму ги снабдуваат жителите со вода за пиење во шишиња.

До општинската комисија за елементарни непогоди стигнале 120 барања за процена на штети. Од Црвениот крст во Прилеп информираат дека продолжува дистрибуцијата на пакети со храна, вода, хигиенски и на дезинфекциски средства.

Најчитани вести