среда, 26 јули 2017  |  Вести денес: 46

Заврши штрајкот во МПМ, платата за јануари е исплатена

Новинарите се враќаат на работа во редакциите, а тие штрајкуваа речиси еден месец.

mpm-strajk

Последни вести

Заврши штрајкот на новинарите на „Утрински весник“, „Вест“ и на „Дневник“, Медиа принт Македонија на вработените им ја исплати јануарската плата. Барањата на вработените се исполнети и нема основ да продолжи штрајкот, велат од синдикатот.

Новинарите се враќаат на работа во редакциите, а тие штрајкуваа речиси еден месец. Вработените бараа дијалог од менаџментот и редовна исплата на платите.

Најчитани вести