понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 33

Заврши вакцинирањето против ПОЛИО на мигранти во транзитниот центар Гевгелија

kamp-gevgelija

Последни вести

Попладнево во привремениот транзитен центар Гевгелија заврши вакцинирањето против ПОЛИО со кое беа опфатени 138 мигранти.

-Вчера и денеска успеавме да ја извршиме вакцинацијата на сите мигранти кои се затекнати во гевгелискиот камп.Вакциниравме вкупно 134 мигранти, а вакцината не ја примија две деца поради возраст помала од два месеци и две жени поради бременост, посочија од епидемиолошката служба.

При извршениот увид епидемиолзите констатираа дека хигиената во ПТЦ Гевгелија е на задоволително ниво и редовно се одржува, дека се врши редовна дезинфекција на сите објекти и дека во кампот не се пријавени заразни заболувања.

Најчитани вести