недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 36

Завршува преспанскиот јаболкобер 2016 (ФОТО)

1

Последни вести

Манифестацијата Преспански јаболкобер 2016 завршува денеска  со свеченото откинување на првото јаболко во овошните насади на „Свислион Агроплод“ и со доделување општински награди и признанија.

На петдневната манифестација, се реализираа и детски музички хепенинзи, промоција на книги, гостување на НУ Турски Театар- Скопје и слично.

На главниот саемски ден повеќе од 40 компании промовираа сопствени производи и земјоделска механизација.

2

3

4

5

6

Најчитани вести