четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Жбогар ја презема функцијата шеф на Делегацијата на ЕУ во Македонија

Новоименуваниот шеф на Делегацијата на Европската унија во Македонија, Самуел Жбогар денеска ќе му ги предаде акредитивните писма на македонскиот претседател Ѓорге Иванов.

zbogar

Последни вести

Новоименуваниот шеф на Делегацијата на Европската унија во Македонија, Самуел Жбогар денеска ќе му ги предаде акредитивните писма на македонскиот претседател Ѓорге Иванов.

Жбогар, како што е најавено, ќе се сретне и со претседателот на Собранието на Република  Македонија, Трајко Вељаноски.

Самуел Жбогар ќе го наследи досегашниот евроамбасадор Аиво Орав.

Најчитани вести