петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 39

Здравствен дом-Гевгелија доби најсовремен апарат за биохемиски анализи

zdravstven-dom

Последни вести

Здравствениот дом во Гевгелија денеска доби најсовремен апарат за биохемиски анализи вреден 85.000 евра.

Апаратот, кој го набави Министерството за здравство, нуди широк спектар на рутински и специјализирани лабораториски услуги и испитување на крв и урина.

-Стручниот тим и современите инструменти со кои сега е опремена лабораторијата ќе овозможат изработка на голем број биохемиски параметри во строго контролирани услови и висока точност на резултатите. Анализите сега ќе се изработуваат со мали количини примерок и за кусо време, затоа што многу се поедноставуваат комплексните биомедицински тестирања, изјави директорот на ЈЗУ Здравствен дом- Гевгелија, Александар Атанасов.

Пред неколку дена, Општата болница во Гевгелија доби нов современ дигитален мамограф набавен од Министерството за здравство.

Најчитани вести