Свет

Земан се надева дека Трамп ќе биде силен претседател

Земан се надева дека Трамп ќе биде силен претседател

Според Земан, симпатичен е фактот дека Трамп е против илегалната имиграција и исламскиот тероризам и дека овој отпор опишува ослободување од политичката коректност.

Земан, исто така, додаде дека би бил среќен ако американски амбасадор во Чешка биде Ивана Трамп, првата сопруга на новиот американски претседател, функција на која таа самата се понуди неодамна.