Свет

Земјите членки на ЕУ и ЕП не постигнаа спогодба за буџетот

Земјите членки на ЕУ и ЕП не постигнаа спогодба за буџетот

Владите на земјите-членки на Европската унија и Европскиот парламент по седумчасовните преговори не успеаја да постигнат спогодба за буџетот на ЕУ за следната година, јавува МИА.

– Нема спогодба за буџетот на ЕУ, соопшти буџетската комисија на ЕП преку налог на Твитер синоќа пред полноќ по бриселско време, што беше краен рок за постигнување на спогодбата.

Предлогот сега се враќа во Европската комисија, која треба да изготви нов нацрт-буџет.