Македонија

Земјотрес го стресе Радовиш

Земјотрес го стресе Радовиш

Земјотрес со интензитет од III степени според Европската маркосеизмичка скала – 1998 денеска рано наутро го стресе Радовиш.

Според информациите од Сеизмолошкта опсерваторија при Природно – математичкиот факултет во Скопје потресот, чиј епицентар се наоѓа на 75 километри југоисточно од Скопје и потекнува од штипското епицентрално подрачје, е регистриран во 7,45 часот.

Засега нема информации за предизвикана материјална штета.