Македонија

Земјотрес ја потресе Македонија

Земјотрес ја потресе Македонија

Земјотрес со јачина од 2,7 степени според Рихтеровата скала во 11.14 часот беше почуствуван во Македонија.

Земјотресот бил почуствуван на 50 километри западно од Скопје, 11 километри северо-западно од Боговиње.

Длабочината на потресот бил на 5 киломтери.