Македонија

Земјотрес ја стресе Македонија

Земјотрес ја стресе Македонија

Земјотрес со јачина од четири степени според Европската макро-сеизмичка скала е почувстуван синоќа во Македонија.

Епицентарот на земјотресот се наоѓа на сто километри западно од Скопје, во соседна Албанија.

Земјотресот се случил во 2 часот и 56 минути, а почувствуван е во северозападните делови од земјава.