Балкан

Земјотрес во приморскиот дел на Албанија

Земјотрес во приморскиот дел на Албанија

Земјотрес со интензитет од 4,5 степени според европската макросеизмичка скала вечерва го стресе приморскиот дел на Албанија. Земјотресот со епицентар во Јадранското Море на 18 километри јужно од Улцињ, Црна Гора  најсилно е почувствуан во градот Леже, но и во Скадар, и во Бар.