Македонија

Земјотрес во Скопје

Земјотрес во Скопје

Земјотрес беше почувствуван во Скопје околу 12 часот и 45 минути.

Епицентарот се наоѓа на 20 километри северно од Скопје,  со интензитет од III до IV степени според Европската макросеизмичка скала–1998.

Уште еден земјотрес со идентичен идентитет е регистриран во близина на Корча Албанија, а послаб земјотрес со интензитет од 2,6 степени ја стресол и Србија.