ТОП,Македонија

Земјотресот во Скопје со магнитуда од 3,1

Земјотресот во Скопје со магнитуда од 3,1

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Штип, Валандово, Битола, Охрид и Крушево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје, утринава, регистрира земјотрес од источниот дел на скопското епицентрално подрачје.

Овој земјотрес се случи во 12 часот и 52 минути, со Рихтерова локална магнитуда 3.1. Според последните податоци, епицентарот бил меѓу населбите Маџари и Инџиково.

Истиот беше почувствуван во Скопје и околината со интензитет од IV-V степени според Европската макросеизмичка скала.