Секс

Жените откриваат: Која е идеалната големина на машкиот полов орган?

Жените откриваат: Која е идеалната големина на машкиот полов орган?

Никогаш не престануваат полемиките околу тоа која е иделаната големина на машкиот полов орган. Затоа истражувачите одлучија да ја открие вечната тајна: Која е идеалната големина на машкиот полов орган?

Научниците од Универзитетот на Мексико и на Универзитетот на Калифорнија тврдат дека имаат одговор на ова прашање.

Во истражувањето учествувале 75 жени на возраст од 18 до 65 години кои се во хетеросексуални врски и имаат редовни сексуални односи.

Жените откриваат: Која е идеалната големина на машкиот полов орган?
Жените откриваат: Која е идеалната големина на машкиот полов орган?

На секоја од нив им бил покажан „модел“ на  33 машки полови органи со големина од 10-21,5 сантиметри и им било поставено прашањето – која големина на пенис е најатрактивна за долга врска, а која за само една ноќ.

Тие дошле до заклучок дека големината со опсег од 12 до 16 см е најпожелна кога станува збор за долга врска, но кога станува збор за авантура за една ноќ, жените тогаш преферираат малку повисока бројка и тогаш велат дека големината од 16 до 17 сантиметри.