Магазин

Жените што чистат сами трошат најмногу калории

Жените што чистат сами трошат најмногу калории

Ако се чувствувате лошо затоа што едноставно не можете да се одвоите време за фитнес, решението е во домашните работи со кои што се трошат повеќе калории отколку со трчање или некоја друга форма на фитнес. Жените што чистат сами трошат најмногу калории.

Перењето, чисетњето подови и бришењето прашина можеби не се многу забавни активности, но ако ги вршите секојдневно тогаш трошите дури 2.000 калории неделно, но ако сте само миете садови по 15 минути дневно, тогаш трошите 500 калории неделно, според истражувањето на веб страната Muscle Food.

Експертите пресметале точно колку калории трошите кога го правите ова:

 • Рибање на кадата (15 мин) – 100 калории
 • Перење и пружање облека (1 час) – 78 калории
 • Миење садови (15 мин дневно) – 560 калории
 • Чистење со правосмукалка (30 минути) – 90 калории
 • Бришење прашина (15 минути) – 25 калории
 • Пеглање (3 часа) – 420 калории
 • Местење на креветот (15 минути) – 65 калории
 • Метење (30 мин) – 145 калории
 • Миење прозорци (1 час) – 325 калории
 • Косење трева (1 час) – 325 калории
 • Градинарство (30 минути) – 213 калории.