сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 56

Жените со ваков облик на усни имаат почесто оргазам

Тоа би можело да звучи чудно, но од друга страна, стотина години наназат се повлекува корелација помеѓу усните на женското лице и „срамните усни“.

Жените со ваков облик на усни имаат почесто оргазам

Жените со ваков облик на усни имаат почесто оргазам

Поврзани вести

Приближете се до огледало и погледнете го подрачјето помеѓу вашата горна уста и носот, кое е познато под називот филтрум. Непосредно под дното на филтрумот , во центарот на вашата горна уста и носот, постои мал дела кој научниците го нарекуваат туберкулум.

Токму за тој мал дел е откриено дека може да има многу врска со женскиот оргазам.

Имено, едно истражување покажува дека жените со поголем туберкулум повеќе доживуваат оргазам од оние на кои тој дел им е помалку истакнат.

Тоа би можело да звучи чудно, но од друга страна, стотина години наназат се повлекува корелација помеѓу усните на женското лице и „срамните усни“.

Истражувањето е спроведено на 1000 испитаници, а научниците велат дека тоа е сепак почеток. Сега им преостанува подетлно да ја истражат  врската помеѓи усните и огразмот…

 

Најчитани вести