Секс

Нема да ви се верува: Ова е најголемата женска сексуална фантазија

Нема да ви се верува: Ова е најголемата женска сексуална фантазија

Најголемата женска сексуална фантазија ќе ве изненади и ќе ве збуни. Група научници спроведоа истражување за сексуалните фантазии на 1.516 испитаници кои добиле листа од дури 55 најразлични сексуални фантазии (од секс со повеќе партнери до секс кој вклучувал објекти и животни).

Било потребно секоја фантазија да ја оценат според интензитетот, а онаа што им е омилена да ја опишат колку можат подетално.

Како најпопуларна фантазија и кај двата пола се истакнува сексот што вклучува романтични емоции. Изненадувачки нели!? Неочекуваниот секс и сексот на необични места исто така се најдоа на врвот на скалата.

Сепак, тука не е крајот на занимливите податоци. Дури 65 отсто од жените ја избрале сексуалната потчинетост како една од омилените сексуални фантазии. Над 52 отсто од жените се одлучиле за разните видови на врзување, 36 отсто мечатаат за плескање, а 28, 9 отсто мечтаат за тоа мажот да ги присили на секс.

И припадниците на посилниот пол исто така се палат на овие фантазии, но тие сепак предност им даваат на фантазиите за орален секс, сексот надвор од брак, сексот со неколку жени и ејкулацијата врз телото на партнерката.