петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 59

Зголем интензитет на сообраќајот надвор од градските подрачја

svle;iste

Последни вести

Сообраќајот на патниот правец А3 Прилеп-Ресен, на обиколницата кај Битола е во прекин поради свлечиште на земјиштето. Поради тоа, возилата се пренасочуваат низ градот Битола.

Од 27 април  на клучките Петровец и Катланово во функција е нов режим на сообраќај. Кај клучка Петровец исклучувањето и приклучување на автопатот А4 кон и од Петровец, на патниот правец Скопје – Велес, ќе се врши пред наплатна станица Петровец.

Исклучувањето и приклучувањето на автопатот А4 кон и од Петровец, пак, на патниот правец Велес – Скопје, ќе се врши после наплатна станица Петровец.

Се известуваат корисниците на автопатот дека сите возила кои поминуваат низ наплатна станица Петровец треба да плаќаат патарина, освен возилата кои се ослободени од плаќање патарина согласно Законот за јавните патишта. Возилата кои нема да платат патарина ќе бидат третирани како возила кои одбиле да платат патарина и за нив ќе бидат применети казнените одредби од Законот за јавните патишта.

Сообраќајот на сите останати државни патишта се одвива по суви коловози, соопштуваат од АМСМ.

Интензитетот на сообраќај на патните правци надвор од градските средини е зголемен. На граничните премини нема подолги задржувања за влез и за излез од државата. Оваа информација се однесува само за македонската страна на премините.

Најчитани вести