среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 60

Зголемен интересот кај земјоделците за сретствата од ИПАРД фондовите

zgolemen-interesot-kaj-zemjodelcite-za-sretstvata-od-ipard-fondovite

Поврзани вести

Двојно поголем интерес за средствата од европските ИПАРД фондови. На последниот оглас повеќе од 800 земјоделци поднеле барање за субвенционирање на нивните инвестиции што е двојно повеќе од претходните.

Големиот интерес е резултат на поедноставната процедура и можноста за ко-финансирање на трактори и механизација.

Сега се финансираат и поголеми инвестиции.

Наместо до 800 илјади во преработувачката индустрија ќе се подржуваат проекти и до три милиони евра.

Најчитани вести