Македонија

Зголемен паричниот надомест за струја за социјалните случаи

Зголемен паричниот надомест за струја за социјалните случаи

Зголемувањето на придонесите за надоместување средства за потрошена струја за социјално ранливите категории од 700 на 800 денари предвидено за годинава веќе почна да се реализира, информира министерот за труд и социјална политика Диме Спасов.

Зголемувањето на придонесите за надоместување на средства за потрошена електрична енергија за социјално ранливите категории се реализира согласно Програмата на Владата и ветувањето дадено пред граѓаните.
Зголемувањето на придонесите за надоместување на средства за потрошена струја за социјално ранливите категории се реализира согласно Програмата на Владата и ветувањето дадено пред граѓаните.

Тој додаде дека зголемувањето на придонесите за надоместување на средства за потрошена струја за социјално ранливите категории се реализира согласно Програмата на Владата и ветувањето дадено пред граѓаните.

Граѓаните кои користат социјална помош и се наоѓаат во потешка материјална положба и кои ќе ги приложат сметките за струја во центрите за социјална помош од минатиот месец ќе им бидат рефундирани повеќе средства за надоместување на потрошена електрична енергија.