четврток, 24 август 2017  |  Вести денес: 3

Зголемен прометот во трговија на мало

Прометот во трговијата на мало со храна, пијалаци и тутун во септември 2016 година, во однос на септември лани бележи номинално зголемување за 13.3 проценти, а реално за 13.8 отсто, објави денеска Државниот завод за статистика.

трговија

Поврзани вести

Во секторот трговија на мало со непрехранбени продукти, освен гориво во септември 2016 година, во однос на септември лани се бележи номинално зголемување за 17.6 проценти, а реално за 17.6 отсто.

Според денеска објавените индекси на прометот во секторот трговија на мало, освен трговија со горива во септември 2016 година, во однос на септември лани има номинално зголемување за 15.6 проценти, а реално за 15.5 отсто.

Најчитани вести