сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 23

Зголемено нивото на Вардар, кризниот штаб интервенираше во Аеродром

vardar

Последни вести

Обилните врнежи на дожд кои вчера ја зафатија Македонија предизвикаа зголемување на водостојот на реката Лепенец, а со тоа се зголеми и нивото на реката Вардар.

Водостојот на реката Вардар во Скопје после обилните врнежи е зголемен и нивото на водата е до горната кота од речното корито.

Поради ова, вчеравечер екипи на Штабот за заштита и спасување на Град Скопје интервенираа на најниските точки на реката Вардар во Општина  Аеродром (до објектот на ПИОМ), со цел при поголем водостој да се спречи евентуално уништување на велосипедската патека на тој дел од кејот на реката.

vardar1

На терен интервенираа екипи на Штабот за заштита и спасување на Град Скопје, кои долж кејот на реката Вардар поставија вреќи со песок.

Штабот за заштита и спасување на Град Скопје ја прати состојбата на терен и доколку има потреба дополнително ќе интервенира.

Најчитани вести