Балкан

Згрозена сум од обвинувањата дека Аркан силувал муслиманка, тоа се брутални лаги

Згрозена сум од обвинувањата дека Аркан силувал муслиманка, тоа се брутални лаги

По обвинувањето на исповедта на Босанката М.М. (42) од Бјелина, која тврди дека во текот на 1992 година била Арканова робинка, неговата вдовица, Светлана Цеца Ражњатовиќ вели дека е згрозена од „количината на изречени гнасни лаги, а коои не се ни за филм ни за деца од трето одделение“.

„Згорзена сум од количината на гнасни и брутални лаги кои се изречени, а кои се толку бедни кои не можат да бидат инстористени ни за сценарио за филм за треттоодделенци“, изјавува Цеца.

Arkan-Svetlana-Ceca-Raznatovic01

„Ако таа жена доживеала било што од она што го раскажа нека проба да утврди кој е одговорен и тој нека одговара за тоа, но мојот Жељко не го направил тоа“, вели таа и додава дека многу луѓе можат да потврдат дека Аркан во Сараево не се задржал подолго од три дена и дека со самото тоа се докажува дека изнесените наводи на М. М. не можат да бидат точни.