Балкан

Жена со автомобил прелета преку мост

Жена со автомобил прелета преку мост

Една жена од Хрватска на возраст помеѓу 40 и 50 години утринава со автомобил прлетала отворен мост.

Таа со своето „пежо“ се залетала со околу 80 километри на час и го прескокнала мостот во Шибеник кој бил подигнат над 2,5 метри, бидејќи се најавувало дека низ каналот треба да помине брод.

За среќа поминала без посериозни повреди.