Магазин

Жените најлесно слабеат на 32, а мажите на 31 година

Жените најлесно слабеат на 32, а мажите на 31 година

Жените најлесно слабеат во триесет и втората година од животот, а мажите во триесет и првата, тврдат научниците.

Според 54 отсто од илјада испитаници, во подоцните години од животот луѓето помалку се заморуваат со нивниот изглед, па потешко ја одржуват на линијата и планот на исхрана. Околу 59 отсто од испитанциите кои биле на разни диети, сметаат дека луѓето се најупорни во 20-тите затоа што се уште се слободони, излегуваат и се забавуваат, па сакаат да изгледаат најдобро што можат.

Дури 82 отсто од нив, сметаат дека 30-тите години се последната линија на упорност и период во кој луѓето се уште успеваат да се држат до одредени диети и да слабеат, а 37 проценти од жените сметаат дека е најлесно да се ослаби на возраст од 30 до 35 години. Идеална година е 32 -та. Во тие години кај жената најчеста мотивација е мајчинството и сакаат да изгледаат добро после породувањето.