Секс

Жените откриваат како да ги одведете до оргазам

Жените откриваат како да ги одведете до оргазам

Женскиот оргазам е глобална мистерија. Мажот никогаш не е 100 отсто сигурен дека неговата партнерка постигнала оргазам, ниту пак постои техника со која се гарантира дека тој ќе се постигне. Но, едно е сигурно, кога жената нема да постигне огразам, тоа е голем удар за машкото его.

Мажите кои не се себични, се грижат партнерката да постигне оргазам, што е за пофалба, но голем број од мажите не можат да сфатат дека жените можат да уживаат во сексот без да го достигнат врвот.

par-1381158248-16602

Истражувањата покажале дека само една четвртина од жените редовно постигнуваат оргазам во текот на сексуалниот однос. На жените им е потребно многу повеќе од пенетрација на пенисот во траење од пет минути.

А што треба да прават жените?

За да им се олесни на мажите, многу жени по пат на анкета на страницата askmen.com, дале одговор на прашањето што им е потребно за да постигнат оргазам.

par-na-plazi-1408710144-44874

Најпопуларниот одговор кој го дале дури 59,88 отсто од жените, а воедно и она што е најтешко да се постигне е деликатна стимулација на клиторисот со истовремена пенетрација.

Потоа, 18,05 отсто од жените изјавиле дека никогаш не доживеале оргазам. Од нив 7,7 отсто изјавиле дека за оргазам им е потребен и вибратор, а на 7,04 отсто им е потребно да размислуваат за нешто што го сметаат дека е секси.

seks-1378826067-13310

Вештината која би требало секој маж да ја знае во кревет е правилната стимулација на клиторисот. А, што е правилно, многу се прашуваат. Секоја жена има различно барање, а единствен начин да го откриете тоа што и одговара е заедно да дојдете до тоа сознание. Пред да ја усовршите стимулацијата на клиторисот во текот на пенетрација, подобро е да се посветите на нејзиниот клиторис за време на орален секс или стимулација со рака.

Експертите советуваат дека најдобрите пози за стимулација на клиторисот е кога жената е над мажот, како и кога мажот е позади жената.