Секс

Жените признаа, класичниот секс е закон

Жените признаа, класичниот секс е закон

Секси игрите се многу позабавни во теорија отколку во пракса. Многу жени кои во своите четири ѕида се обиделе да реализираат одредени фантазии, признале дека се разочарале и дека многу поубаво е да се замислуваат отколку да прават некои работи во кревет.

Тотална опсесија за сексуалната фантазија кај припадничките на понежниот пол нагло порасна кога цел свет го зафати грозница „Педесет нијанси сиво“. Познатата еротска книга инспирирала многу жени да испробаат повеќе лудории во кревет, но впечатоците не биле задоволувачки.

Со популаризација на овој роман со користење на секс играчки како камшици, вибратори и лисици одеднаш порасна за 80 отсто.

Имено, истражувањето на шведската компанија Лело, покажуваат дека припадничките на понежниот пол не се задоволни од она што го искусиле и сфатиле дека класичниот секс е сепак најдобар.

„Игрите на доминација во кревет често звучат подобро во фантазијата, отколку во стварноста бидејќи на многу жени за постигнување на оргазам потребно е чувство на сигурност и емотивна поврзаност,“ објаснува Џастин Лемијер, кој ја проучува психологијата на сексуалноста.