Македонија

Жешко време вчера прдизвика 6 мозочни удари

Жешко време вчера прдизвика 6 мозочни удари

Наглото зголемување на температурите во текот на вчерашниот ден го направија своето. Скопската брза помош само вчера интервенирала кај 6 мозочни удари, 6 сообраќајни несреќи, 2 инфаркта како и 4 колапси кои биле во домашни услови, пишува zdravstvo24.mk.

Како што информираат за zdravstvo24.mk, нема зголемен број на повици на бројот 194. Вчера имало 78, но има промена во содржината на интервенциите.

Денеска, пак, до 14 часот службите интервенирале кај 2 колапси од кои еден бил на јавно место, а другиот во домашни услови. Имајќи ги во предвид најавите од синоптичарите за пеколни денови, лекарите уште еднаш со апел до граѓаните да ги почитуваат препораките од здравствените работници.

Никако движење надвор во периодот од 11 до 17 часот, многу течности и носење на лесна облека.