понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 10

Живко Митревски единствен кандидат за претседател на ССМ

ZHivko-Mitrevski

Последни вести

Актуелниот лидер на Сојузот на синдикатите (ССМ), Живко Митревски, ќе биде единствен кандидат за претседател на ССМ за предвремениот Конгрес на ССМ на кој ќе се бира ново раководство и ќе се одржи на 21 мај годинава три месеци пред статутарниот рок за одржување на конгрес.

Советот на ССМ на вчерашната седница ја отфрли кандидатурата на Симеон Силјановски.

За кандидатурата на Митревски, од присутните 51 член на седницата според неофицијалните информации, гласале 32 члена.

Седумте синдикати кои застанаа зад кандидатурата на Силјановски, ја оспоруваат одлуката на Советот на ССМ и тврдат дека е нелегитимна бидејќи не се остварени статутарните одредби за изгласување на одлуките со двотретинско мнозинство.

Најчитани вести