Македонија

Зиков си поднесе оставка

Зиков си поднесе оставка

Престедателот на Позитивната Алијанса не го дочека неделниот партиски одбор. Љупчо Зиков, како што пишува Денешен.мк, поднел неотповиклива оставка на функцијата претседател на партијата, која на последните избори доживеа фијаско.

Зиков, според партиски извори знаел дека на закажаниот партиски одбор немало да ја добие побторно довербата за претседателската функција па затоа и побразал сам да се повлече.

Заедно со Зиков оставки поднеле и уште некои партиски функционери.