четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 2

Зимскиот распуст за учениците се продолжува

Изминатиот период е зголмен бројот на зболени од грип.

zimski

Последни вести

Заради големиот број на заболени од грип меѓу децата на училишна возрст, школскиот распуст во Србија ќе биде проолжен за два дена. Учениците наместо на 9-ти на училиште ќе појдат на 11-ти јануари.

Изминатиот период е зголмен бројот на зболени од грип, а во некои клинички центри во Србија е забранета и посета како превентивна мерка.

Надлежните се одлучиле распустот да се проолжи само два дена, бидејќи постои и проблем како да се надополни изгубената настава.

Според српското Министерство за здравство, најмногу заболни од грип има меѓу претшколските и школките деца на возраст од пет до 14 години, околу 12.000 деца, додека меѓу средношколците бројката се движи околу 3.000.

Најчитани вести