сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 0

ЗК Пелагонија ќе донира 100 тони сточна храна во настраданите подрачја

Во наредните десет дена компанијата секојдневно ќе доставува по 10 тони храна во погодените подрачја.

stoka

Поврзани вести

ЗК Пелагонија АД Битола соопшти дека ќе донира 100 тони сточна храна, наменета за сточарите од настраданите подрачја чии залихи беа уништени во невремето.

Во наредните десет дена компанијата секојдневно ќе доставува по 10 тони храна во погодените подрачја, а доколку е потребно акцијата ќе продолжи и во наредниот период, односно сѐ до стабилизација на состојбата

Најчитани вести