Магазин

Знаци дека претерувате со љубомора

Знаци дека претерувате со љубомора
Знаци дека претерувате со љубомората

Ако се најдете во ситуација дека на секое го прегледувате профилот на Фејсбук на партнерот, како и тоа кој му ги „лајкува“ и коментира статусите, најдобро е да се одјавите и да се соберете. Едно е случајно да ја прочитате пораката на неговиот мобилен телефон, а сосема нешто друго е да барате да ги видите сите пораки на партнерот.

  1. Пораки на мобилен

Ако случајно видите некоја порака на мобилниот телефон на партнерот е една работа, а сосема друга е постојано да барате да ги видите сите негови пораки.

  1. Пораки на мобилен, втор дел

Овде се подразбира однесувањето кога од партнерот барате постојано да ви се јавува каде, со кого и слично. Можеби ќе ви звучи смешно, но постојат и такви личности. Немојте да бидете една од нив.

  1. Излегувања со другарите

Најверојатно се сеќавате на сцената од филмот „Како да го изгубите момчето за 10 дена“ , во која Кејт Хадсон ненајавено се појавува на покер вечерта на Метју и неговите пријатели? На момчињата им требаат паузите и вечерите резервирани за нив и за пријателите, исто како што и на девојките им требаат излегувања со нивните пријатели. Немојте да барате драма, таму каде што ја нема.

  1. Социјални мрежи

Ако се најдете во ситуација дека на секое го прегледувате профилот на Фејсбук на партнерот, како и тоа кој му ги „лајкува“ и коментира статусите, најдобро е да се одјавите и да се соберете.

  1. Единствена жена во неговиот живот

Освен во друштво на неговата мајка, сестра, вава и другите женски роднини, твоето момче нема право да биде во друштво на ниту една друга женска личност, ниту пак да се дружи со неа. Единствено што ќе постигнете со тоа е да го избркате од вашиот живот. Никој не сака да се чувствува дека некој постојано го контролира, посебно кога нема никаква причина за тоа.