сабота, 29 јули 2017  |  Вести денес: 22

Значително намалени водостоите на Дрим и Црна

Драстично пониски нивоа од просекот за март неделава се измерени на Црна Река кај Новаци и на Дрим кај Ложани.

133243048

Поврзани вести

Како што соопшти УХМР, пониски од просечните се водостоите на речиси сите реки, Вардар кај Скопје, Велес, Демир Капија, Треска, Пчиња, Крива Река, Брегалницаи Струмица.

Нивото на Охридското Езеро, пак, се движело меѓу 4 и 5 сантиметри за разлика од просекот во март кој е 32 сантиметра.

Најчитани вести