сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 18

Зоран Караџовски нов претседател на Судскиот совет

Караџовски на денешната седница е избран едногласно, со 12 гласа од членовите на Советот.

Зоран Караџовски нов претседател на Судскиот совет

Зоран Караџовски нов претседател на Судскиот совет

Последни вести

Судијата од Апелацискиот суд Битола, Зоран Караџовски, денеска е избран за нов претседател на Судскиот совет на Република Македонија. Караџовски на денешната седница е избран едногласно, со 12 гласа од членовите на Советот.

Новоизбраниот претседател вети дека ќе се залага за спроведување на започнатите реформи во судството и за донесување законски проекти за унапредување на судството во Македонија. Негов заменик во Судскиот совет ќе биде Шемседин Јусуфи.

Најчитани вести