Секс

Зошто девојките со големи гради се попривлечни?

Зошто девојките со големи гради се попривлечни?

Со големината на градите е нешто поразлично отколку со големината не пенисот, кој е поврзан со задоволувачки секс, а е болна точка на секој маж. Големината на градите не е пресудна „состојка“ за добар секс. Но, сепак мажите толку ги посакуваат, зошто?

Градите се визуелен стимуланс. Желбата за големи гради е поврзана со доењето кое пак е поврзано со чувството на пријатност.Освен тоа, жените со поголеми гради се сметаат за поздрави и поплодни, односно се сметаат дека се способни да се грижат за многу деца па се супер партнерки.

Некои пак сакаат жени со големи гради заради тоа што постои глупава машка претпоставка дека жените со бујни гради се „лесни“.Некои психолози сметаат дека мажите се опседнати со градите бидејќи жените ги кријат, па поради тоа имаат силен порив да ги гледаат и да ги допираат.

Но се ова се само погодувања зошто градите им се привлечни на мажите кои можат да уживаат 24 часа во нив.

Зошто тоа е така нема прецизен одговор.