Балкан

Зошто гинат српските војници?

Зошто гинат српските војници?

Иако најголемиот дел од техниката на војската на Србија е стар скоро 30 години, министерството за одбрана во последните години без оглед на тоа кој бил на негово чело, фрла огромни суми на пари, наместо за модернизација, за непотребни и неупотребливи работи.

Неодамнешната трагедија, во која најверојатно поради дефект на леталото загинаа седум луѓе, вклучувајќи ги најдобрите пилоти на војската на Србија, повторно го отвори прашањето дали и како се обновува воената опрема, а купувањето на неупотреблив 3Д радар, министерството за одбрана потрошило дури 4,5 милиони евра е само една од промашена инвестиција на српскиот воен врв, објавува српски Курир, а пренесува НетПрес.