Секс

Зошто мажите се возбудуваат и на самата идеја за анален секс?

Зошто мажите се возбудуваат и на самата идеја за анален секс?

Најчестата машка секс фантазија е секс со две девојки во исто време или накратко тројка. Зад неа веднаш следи аналаниот секс. Сексолозите го откриваат причините зошто е тоа така.

Аналниот секс е табу

Познат како забрането овошје низ историјата, тој во нивните очи станува посладок од било што. „Мажите се програмирани да го сакаат она што не можат да го имаат“, вели познатиот писател Дарен Мајклс.

Порно филмовите му ја даваат идејата

Многу мажи го поистоветуваат она што го гледаат онлајн со тоа каков сакаат да им биде сексуалниот живот. Аналниот секс е стандарден во порно филмовите, па не е ниту чудно ако вашето момче бара ваков вид на акција.

Мисли дека сите го прават тоа

„Бидејќи аналниот секс е толку редовен во порно сцените, мажите мислат дека пропуштаат многу ако не го прават тоа“, вели секс експертот Јан Кернер.

Го возбудува да има контрола

Овој секс им дава чувство на моќ. Ова е супер жешко сценарио за доминација особено за мажите кои се повлечени во секојдневниот живот.

Ова е новост

Според секс експертот Емили Мурс мажите сакаат разновидност, па нешто ново и поинакво секогаш ги возбудува. Многу од нив аналниот секс го гледаат како подарок од нивната партнерка, како нешто ретко и специјално.

Сексот ќе биде супер тесен

Биолошки гледано сексот ќе биде потесен, па тие ќе имаат поголемо триење и сензација. За маж, тоа звучи совршено.

Неговата поранешна девојка (наводно) го сакала тоа.

Повеќето жени уживаат во вагиналниот секс за разлика од аналниот, но има некои кои уживаат во него и го бараат. Па ако бившата на вашето момче сакала анален, тој ќе сака да го има и со наредната партнерка, во случајов со вас.

Шансите за забременување се многу мали

Практично има шанси да забремените за време на анален секс. „Тоа ќе се случи ако семената течност истече и го пронајде патот до вагината, па треба да бидете внимателни“, вели доктор Кернер.

Примитивен е

Аналниот секс е груб и див, па тоа ги возбудува мажите. Тие обожаваат кога жената ќе им се даде на ваков начин.

Интимен е

За разлика од вагиналниот секс, тука нема потреба од подготовка со комуникација и предигра за да се случи. Тоа им дава некое посебно чувство на интимност и им ја демонстрира големата љубов на жената кон нив што прифаќа да им се предаде на ваков начин.

Обожуваат задници

Има мажи кои едноставно ја обожаваат женската позадина, па сакаат да бидат навистина блиску до неа.