понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 48

Зошто некои од нас заболуваат од рак, а некои не? (ВИДЕО)

Клетките на нашата кожа, коса и нокти умираат секоја секунда.

rak_21052014_screen

Поврзани вести

Многумина од нас за тоа воопшто не размислуваат, но мали делови од нашето тело непрестано изумираат. Клетките на нашата кожа, коса и нокти умираат секоја секунда.

Во исто време, нашето тело непрестано создава и дели нови клетки. Единствениот проблем е тоа што не сме совршени. Секој пат кога ќе дојде до нова делба, доаѓа до одредена грешка, а некои од тие грешки излегуваат од контрола и стануваат канцерогени.

На видео снимката може да погледнете токму детали од оваа тема.

Најчитани вести