Секс

Зошто некои жени ја губат желбата за секс?

Зошто некои жени ја губат желбата за секс?

Иако не е забавно да им откривате на сите дека желбата за секс не ви е на завидно ниво, ова навистина претставува голем проблем.

Речиси 11 отсто од жените на возраст од 18 до 44 години се соочуваат со овој сексуален проблем. Резултатот секако е загрижувачки.

Никој незнае со сигурност што е тоа нормално либидо, вели познатата американска сексуална терапевтка д-р Нен Вајз и додава дека проблемот постои ако жената вели дека е така.

И другите експерти се сложуваат со овој став. Но, експертите се поделени околу заклучокот дали решението е во лековите.

Еве некои од причините поради кои желбата за секс кај жените се намалува: