понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 47

Зошто стан во Маврово е инвестиција што вреди?

За цена од 590 евра за м2 па се до 830 евра за м2 добивате апартман со кој ќе ги искусите сите убавини на Маврово и националниот парк Бистра.

маврово

Последни вести

Станови во Маврово по цена од 590 евра за м2 до 830 евра на идеална местоположба во чиста средина, надвор од секојдневните гужви, со поглед кој секој пат изнудува воздишки. Да, тоа е она кое секој од нас го сака.

Да се инвестира во стан во Маврово е животна инвестиција која не чини многу, а е бесценета! Пелагонија АД Гостивар ви нуди можност да купите апартман со квадратура од 30 до 50 м2, опремен со високо квалитетен ламинатен паркет Кронтекс произведен во Германија, како и високо квалитетни увозни керамички плочки, а во секој апартман и заедничките простории се поставени и термоизолациони стакла.

Секој кој ќе купи стан добива клуч на рака – целосно опремен тоалет со сите неопходни елементи, а дополнително се обезбедени и разни содржини во комплексот како заедничко место за чување на ски-опремата и велосипедите.

13895219_613796138800261_3338996937907646736_n

Цената која треба да се плати за стан со ваква местоположба, инфраструктура и содржини кои ги нуди е навистина ниска, а е со непроценлива вредност. За цена од 590 евра за м2 па се до 830 евра за м2 добивате апартман со кој ќе ги искусите сите убавини на Маврово и националниот парк Бистра.

Ваквиот тип на инвестиција се покажа исплатлива за многу наши граѓани. Кога ќе пресметате колку трошите годишно за престој на планина, ако сте по скијањето, или пак сте љубители на планинарењето, на овој начин истите средства, а може и помалку, ќе ги вратите преку сопственоста на станот. Исто така она кое е важно е дека тековните трошоци за одржување на становите е далеку поисплатлив и поефтин од викенд куќите, пред се поради тоа што при градење на викенд куќа сами ја правите целата инфраструктура (потпорни ѕидови, водовод, одвод, и сл.), за разлика од апартманите каде добивате клуч на рака.

mavrovo2

За повеќe инормации посетете ја веб страната на комплексот www.stanovimavrovo.mk или пак фејсбук страната https://www.facebook.com/stanbenkompleksMavrovo/

 

 

 

 

 

 

Најчитани вести