Секс

Зошто за време на секс помислувате на друга личност?

Зошто за време на секс помислувате на друга личност?

„Ја сакам својата девојка, но за да доживеам оргазам, морам да размислувам на друга жена во текот на сексот. Што не е во ред?“, прашал еден анонимен маж за порталот Mensfitness.com.

Ќе помислите дека ја заобиколуваме темата, но содржината на порно филмовите имаат големо влијание на вашиот поим за секс.

Верувале или не, способни сме да ги истренираме нашите рефлексии на одредени симулации, како што ги дресираме кучињата, објаснува еден од секс експертите за овој сајт.

zavodenje-1420391243-53113

Едно момче спровело експеримент, што вклучувало мануелно задоволување само додека гледаат порно филмови во кои главни хероини се покрупни жени.

По некое време, кога на улица ќе видите покрупна жена, ќе почнете да чувствувате сексуално задоволство. Доколку гледате многу порно филмови, во кои мажот и жената се непознати еден за друг или не се во врска, можеби ќе сфатите дека ве возбудува средба со повремен љубовник, па оттаму и непознатата личност во вашите мисли во текот на сексот со партнерот.

Решение: Пробајате да гледите порно филмови за заљубени парови, па проверите како тоа ќе делува на вас.