Секс

Зошто жените „паѓаат“ на зафатени мажи?

Зошто жените „паѓаат“ на зафатени мажи?

Резултатите од најновото истражување покажуваат дека репутацијта е еден од главните фактори на привлечност на зафатените мажи.

Исто така, жените на почетокот на врската кога се’ уште се вљубени сакаат да го фалат својот маж и да предизвикуваат љубомора кај другите жени, па не чуди оние кои не се во врска да посакаат да го имаат баш тој маж кај себе.

Тука е и интересот од зафатените мажи кои кај жените го подигаат егото, бидејќи се чувствуваат посебно кога некој згоден и зафатен маж одлучи да ризикува се што има за да помине една ноќ со нив.

Од друга страна, заслугите за таа привлечност припаѓаат на самите мажи. Зафатениот маж е самоуверен што дополнително го прави посакуван пред другите жени.