четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

„Журнал“: Од што се плаши и што сака да скрие Алексов со префрлањето на имотот со кој располага?

darko-aleksov-most-640x263

Последни вести

Веќе нема сомнение дека Дарко Алексов преку неговата МОСТ ќе напише таков извештај за изборите каков што од него Заев и СДСМ ќе побара, без оглед на фактите и аргументите, пишува Журнал.

Сметката на неговата МОСТ, а и неговиот имот се одговорот за сервилноста и одработувањето за СДСМ. 4 милиони евра за само неколку години поминати на сметката на МОСТ. Дополнително необјасниво за човек кој се занимава со обична невладина, Дарко Алексов стасува да гради згради и да располага со огромен недвижен имот, пишува Журнал.

За ова како поткрепа стојат двете зградите во Бардовци кој ги изградил Алексов со уште неколку членови на семејството. Две згради со по 2 влеза со вкупна површина од  1462 м2, и потоа становите и помошните простории ги продаваат на други лица. Тие градат и продаваат станови од по 90, 93 м2, а во оптег се огромни илјадници евра на пари. Веднаш по обелоденувањето на овие информации и разоткривањето на имотната состојба на Алексов и милионите кои што се вртат, информациите до кој дојде Журнал се дека тој започнал процедура на префрлање на имотот со кој располага на членови на неговото поблиско семејството, пишува порталот.

bardovci

Тој интензивно комуницирал овие денови со повеќе адвокати блиски до СДСМ и во паника барал начин да го префрли стекнатиот имот, што насочува на тоа дека се работи за матните бизниси и зделки на Алексов. Тој  невладината МОСТ ја користи како средство за политичка битка, но и средство за богатење, на тој начин билдајќи си ја сопствената цена.

Останува дилемата што сака Алексов да скрие со префрлањето на имотот со кој располага и што уште поседува. Познато е дека освен недвижниот имот и земјиштето во Бардовци тој се стекнал со дополнителн недвижен имот низ градот Скопје, се вели во текстот на Журнал.


Сето ова е добро наплатено. Мост пишува извештаи какви СДСМ посакува. Па така нивните последни изданија се само со еднострани препораки и забелешки, полни со неосновани квалификации, а нејзиниот прв човек излегува со ставови идентитчни со оние на Заев. Кога на ова ќе се додаде и организацијата СОРОС сосема е јасно од каде доаѓаат и парите и политичките квалификации.

Пред неколку дена невладината МОСТ повторно направи нова платформа овој пат за набљудување на изборите при што уште еднаш се вмрежија соросовите организации и то Транспаренси Интернешнл – Македонија на Слаџана Тасева и, Цивил на Џабир Дерала. Значи организациите на СОРОС и МОСТ ќе ги набљудуваат изборите и соодветно на тоа ќе пишуваат извештаи.

Претходно МОСТ направи платформата за наводна борба против Корупција која е финансирана од СОРОС Македонија, каде освен оваа организација, членки се сите чадор организации на Институт Отворено Општество на Владе Милчин,  Метаморфозис која е ќерка организација на СОРОС Македонија, Транспарентност Македонија чиј долгогодишен прв човек е Сашо Ордановски, кој е отворен косовски лобист, Транспаренси Интернешнл на Слаѓана Тасева и останати организации.

Најчитани вести