1ТВ на Боки 13 веќе не емитува програма

На телевизискиот канал на 1ТВ веќе не се емитува програма. Телевизијата чиј неформален сопственик е Бојан Јовановски самоиницијативно престана да емитува програма.

Ова значи дека ако продолжи вака 30 дена, согласно Законот за аудио и аудио-визуелни медиумски услуги, ќе и биде одземена дозволата за работа.