Триесет и три македонски компании конкурираат за награда „Брзорастечки компании – Газели“

124

Проектен партнер за оваа активност е Бизнис конфедерација на Македонија и Холандската програма за поддршка на работодавачите.

Целта на наградата, како што истакнуваат од Бизнис конфедерацијата, е да го промовира позитивното и успешно работење и да даде инспирација за натамошно унапредување на работењето кај претпријатијата во Македонија, зголемен број работни места, јакнење на домашната економија преку овој вид стимулирање раст на домашните компании и нивно прераснување во „средни компании“.

Националната награда се доделува прва година, а во овој период македонските претпријатија пријавиле 33 апликации, со кои ја покажуваат својата посветеност и успешност во работењето.

Апликациите, додаваат од Конфедерацијата, ги евалуираше стручна жири комисија составена од претставници на институциите кои се вклучени во процесот и претставници од стопанството.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.